Organisk synlighet

I denna bloggpost tänkte vi berätta lite om organisk synlighet. Kort kort om att synas på Google och andra sökmotorer.

Organsik synlighet är avgörande för din webbplats om du vill får trafik från Google. Faktum är att position 1 tar hela 32 % av all trafik och därefter går det drastiskt nedåt. Nyligen 2024, har det blivit ännu svårare att få bra synlighet då Google har valt att skaka om sökresultaten genom att prioritera bra innehåll som läsarna tycker om och webbplatser som är auktoritära i sin nisch prioriteras högt i sökresultatet. Det är inte längre flest länkar till sin hemsida som vinner. Google har även koll på vilka som länkar dig, hur ofta, vilken typ av sidor. Så det har aldrig varit svårare än vad det nu att få organsik trafik.

Google är inte heller enbart det stället människor söker svar på sina frågor, andra kanaler som YouTube, TikTok, Instagram och Chat GBT tar stor del av kakan. Även den lokala SEO, där verksamheter i din närhet visas i sökresultatet. Det är helt enkelt många faktorer som påverkar din organiska synlighet.

En av uppdateringarna 2024 vad Google spam update, med den så försvann många dåliga hemsidor som massproducerade med AI och rena sajter vars enda uppgift var att länka och ge länkkraft prioriteras ner. Dessa faktorer och många fler påverkar den Organiska trafiken på din hemsida. Vi kan analysera din trafik och se vad som kan hänt, nya möjligheter till mer organisk trafik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *